foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Welkom op mijn hobbysite over Friese paarden, waarop ik vooral veel informatie wil geven over dit mooie ras, inclusief de stambomen. Mijn hart voor de Friese paarden is pas helemaal opengegaan toen ik naar de Friese paardendag in Hoofddorp geweest ben, wat je daar ziet dat is echt een belevenis.Hopelijk voelt u dat ook zo na een bezoek aan deze site.


FriesePaardenKracht.nl

info@friesepaardenkracht.nl

Friese Paarden Kracht

Registratie veulens

Iedere dekking van een Friese merrie met een Friese hengst moet bij het KFPS geregistreerd worden. KFPS zorgt vervolgens dat de hengstenhouder een geboortebricht krijgt,welke hij doorstuurt naar de eigenaar van de merrie.
Het geboortebricht moet binnen twee weken na geboorte van het veulen opgestuurd worden naar het KFPS. De eigenaar krijgt vervolgens een geboortebevevestiging thuisgestuurd. Deze geboortebevevestiging kan later, wanneerhet veulen gechipt wordt, samen met de barcode van de chip gestuurd worden naar het KFPS. De gegevens worden verwerkten de eigenaar krijgt het bijbehorende bijwijs van inschrijving en een paardenpaspoort thuisgestuurd. De tarieven die hier voor gelden zijn te vinden op de website van de KFPS.(deze website) Het chippen van de veulens kan op een van de keuringen van het KFPS plaatsvinden, waar een speciaal team aanwezig is. Daarnaast kan ook de dierenarts of chipconsulent het veulen gewoon thuis chippen.

Bron: Koninklijke Vereniging “Het Friesch Paarden-Stamboek’’

Copyrigcht © 2013 FriesePaardenKracht