foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Welkom op mijn hobbysite over Friese paarden, waarop ik vooral veel informatie wil geven over dit mooie ras, inclusief de stambomen. Mijn hart voor de Friese paarden is pas helemaal opengegaan toen ik naar de Friese paardendag in Hoofddorp geweest ben, wat je daar ziet dat is echt een belevenis.Hopelijk voelt u dat ook zo na een bezoek aan deze site.


FriesePaardenKracht.nl

info@friesepaardenkracht.nl

Friese Paarden Kracht

Evenementen KFPS

Centrale Keuring
 
De paarden met uitzondering van de veulens, die in het keuringsseizoen een 1e premie hebben behaald, worden uitgenodigd voor de jaarlijkse Centrale Keuring van het stamboek. Deze afsluiting van het keuringsseizoen wordt gehouden in oktober. De 3 jaar en oudere stermerries kunnen op de Centrale Keuring het voorlopige kroonpredikaat of misschien zelfs het voorlopige modelpredikaat (het hoogste exterieurpredikaat voor merries) behalen. Deze voorlopige predikaat kunnen middels een OBOP- of ABFP test, van minimaal 77 punten met gemiddeld een 7 voor de basisgangen, of door het behalen van het sportpredikaat, definitief gemaakt worden.
 

Hengstenkeuring

Naast de Centrale Keuring wordt jaarlijks de hengstenkeuring georganiseerd. Deze vindt plaats in januari in Leeuwarden en is in eerste instantie bedoeld als selectie voor jonge hengsten en jaarlijkse keuring van de goedgekeurde KFPS- stamboekhengsten. Het evenement wordt gehouden op een vrijdag en zaterdag, waarbij op vrijdagavond een showavond wordt georganiseerd. Op de donderdag voor de hengstenkeuring wordt een openbaar toegankelijke clincimiddag georganiseerd. Voor veel Friese paardenliefhebbers is de Hengstenkeuring, die ruim 10.000 bezoekers trekt, hét evenement van het jaar.
 
Bron: Koninklijke Vereniging “Het Friesch Paarden-Stamboek’’
Copyrigcht © 2013 FriesePaardenKracht