Mijn naam is Remco Schuijff, ik ben 35 jaar. 
Alweer lang gelden heb ik op paardrijles gezeten bij manege "De Hazelaar" en ongeveer 6 jaar paard gereden. Maar ik wilde meer dat alleen maar paardrijden, ik wilde ook met paarden werken. Daarom heb ik een opleiding paardenhouderij gevolgd op het Wellantcollege in Dordrecht en verschillende stages gelopen. Mijn eerste stage was op de manege De Hazelaar. Na een tijdje had ik het daar wel gezien en moest dus een nieuwe stageplek zoeken. Ik was al heel lang erg gek op Friese paarden, maar in Rotterdam vind je niet zo snel een stageplaats met Friese paarden en Friesland was weer te ver om als 17e jarige op en neer te reizen. Dus een stageplaats gezocht (mét Friese paarden) in de buurt van regio Rijnmond en waar eindig je dan? In de Hoeksche Waard, vlak onder Rotterdam en om precies te zijn in Mijnsheerenland bij Frysk-Andaluz (ofwel Friesian horse stables). Niet naast de deur, maar als je iets wil dan moet je er wel wat voor over hebben. Dat betekent dus om half zes je wekker zetten, om zeven uur de bus pakken naar Rotterdam-Zuidplein, daar overstappen op de bus naar Mijnsheerenland en dan nog een kwartiertje lopen op een eenzame weg. 
Na een half jaar moest ik weer plaats maken voor de andere stagiair, dus maar weer een andere stageplaats zoeken. Dat was in Rotterdam-Alexanderpolder, waar ik stage heb gelopen op Manege 'de Prinsemolen'. Maar dat was niet echt wat ik wilde doen en ben na een half jaar terecht gekomen bij Pensionstal Palexini in Rotterdam/Overschie. Ik heb daar 5 jaar gewerkt als stalwerknemer. Inmiddels ben ik al een aantal jaren niet meer werkzaam met paarden (ik houd me nu alleen bezig met andere pk's), maar de passie is gebleven.

Mijn hart voor de Friese paarden is pas helemaal opengegaan toen ik naar de Friese paardendag in Hoofddorp geweest ben, wat je daar ziet dat is echt een belevenis.

Fotograferen tijdens de strandrit Callantsoog